divendres, 13 de març del 2009

va de llibres

L'altre dia va venir a l'escola el noi que ens portava les novetats de l'editorial Parramón. Ens va deixar un munt de llibres per mirar-nos.
N'hi ha moltíssims. Uns de millors i altres de pitjors. Però d'entre tots... va destacar una col·lecció que ja a primer cop d'ull em va agradar.

Es tracta d'un col·lecció que es diu Grans Llibres. I té set o vuit títols... A mi em va agradar molt El gran llibre de les llegendes medievals. I me'l vaig comprar! És molt maco, té unes il·lustracions molt treballades, d'aquestes de pàgina sencera, que barregen text i imatge, com un àlbum il·lustrat. En aquest cas són fetes molt tipus medieval però canvien en cada llibre. La veritat és que estan molt bé.
Hi ha 11 llegendes adaptades, explicades amb petits capítols. Les llegendes ocupen entre 7 i 9 pàgines; però ja us dic que estan molt incloses amb la il·lustració, vull dir que aquesta també té una presència molt important.


Doncs total, que llegint-me'l tranquilament i mirant-me, avui, els altres llibres de la col·lecció a l'escola, encara estic més segura que és una gran col·lecció.
I direu: i què explica ara aquesta?

Doncs us ho dic perquè aquest és el tipus de llibre que jo buscava quan vaig haver d'acompanyar la mare a buscar un llibre per aquells nens de la classe del Pol. I perquè crec que són uns llibres que estan molt bé. I per sorpresa, només valen 19€!! Que no és car pel que és...
Us animo a mirar-los i si us agraden comprar-ne algun! Us dic els títols.

El gran llibre de les fades: separen les fades i n'expliquen un conte de cada una de les tipologies. Per exemple parlen de les fades irlandeses i n'expliquen un conte típic. Parlen de les fades padrines i expliquen la Ventafocs. També surten les fades de la Bella Dorment.
És un llibre amb unes il·lustracions més fines (més nena...) però no cursis ni menys maques!!!

El gran llibre de la por
: hi ha 21 del relats clàssics d'Allan Poe, Charles Dickens, Robert Louis Stevenson, etc. Els relats estan, evidentment, adaptats per a nens. Es divideixen en quatre grans blocs: enfermetat, mort, el poder de la ment i el mal.

El gran llibre dels detectius: No me l'he mirat. Diria que explica qui són i com treballen els grans detectius típics de la literatura.

El gran llibre dels éssers fantàstics: Explica què, qui i com són els diferents éssers fantàstics que apareixen en tots els relats aquests tipu Senyor dels Anells. Els dibuixos són impressionants (fan esgarrifar els lletjos i són simpàtics els follets!! jeje) i estan molt inclosos en el text.
Es separa en sis apartats segons el lloc on es troben: boscos, coves, profunditats, llacs, mars, aire, regne dels morts i dimensions desconegudes.
Aquests als nens els ha encantat! Potser el compraré jo també.

El gran llibre de les llegendes medievals: A mi m'encanta! Us poso una foto d'una pàgina perquè veieu les il·lustracions. La llegenda és la Robin Hood jejeje També hi ha: Tristany i Isolda, La cançó dels Nibelungs, La cançó del Mío Cid, Romeu i Julieta, Els cavallers de la taula rodona, El cavaller de la carreta, Perceval, La cançó de Roland, El Cavaller de Lleó i Sir Gawaian i el cavaller verd. Vaja moltes de típiques, però penso que val la pena (repeteixo jeje)

El gran llibre dels Mags. Explica històries com ara com la de Merlí, Cassandra, Nostradamus, Aladí, etc. Aquest també me l'he posat a la llista de pendents de compra.

El gran llibre d'aventures: hi ha les típiques de Robinson Crusoe, Ivanhoe, viatge al centre de la terra, Tom Swayer, El Conde de Montecristo, etc. La veritat és que en aquest cas les il·lustracions no m'agraden tant.


He mirat a la web de l'abacus i surten registrats. No sé si els tindran en stock a la tenda... però de veritat que val la pena anar-se'ls a mirar. Quan baixi ja us ensenyaré el de llegendes!



També vaig comprar-ne un de jocs. Hi ha un recull de diferents jocs per jugar a fora, a dins, en festes d'aniversari, sol, amb companyia, de colònies, amb daus, amb material reciclat.... hi ha moltes idees!!! Mira... un d'aquells que algun dia fas servir!


Encara que pugui semblar-ho, que consti que no em donen comissió!! jejeje Però els llibres són per tota la vida...




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tenen molt bona pinta!! no sabria decidirme per quin.... tots són xulos i interessants!! a veure si ens ho mirem amb el Cesc i en triem un per comprar-lo...

Anònim ha dit...

Doncs si pinten molt bé!, serà qüestió de veure si els trobem a l'Abacus... i en comprem algun...ep! pels néts eh?